MotionsBallet Charlotte de Neergaard
NYHEDSBREV
APRIL 2016
Kære BALLET-interesserede
 
SORØ
Skal du være i form til sommerferien? Tilmeld dig sommertræning nu: BALANCE om tirsdagen og KLASSISK om fredagen + 2 nye Ballet Fitness-hold og 3 INTRO-hold. Se detaljer nedenfor.

Læs også mere om det nye koncept Ballet Fitness, som henvender sig til dig, der vil træne styrke og kondition med en god holdning.

Tilmelding til alle hold senest onsdag 27. april på c.neergaard@gmail.com. Dagen efter modtager du en bekræftelse med holdstatus.

Hensyntagende hold om fredagen er nedlagt - de fleste deltagere er flyttet til seniorballet BALANCE. Læs om nye muligheder for hensyntagende træning til sidst i nyhedsbrevet.

RØDOVRE
Vi arbejder på at flytte træningen til Køge-området - læs mere nedenfor.

Her er overskrifterne - klik for at gå direkte til et emne:
· Sorø: Tilmeld dig sommertræning NU
· Sorø: Prøv det nye koncept Ballet Fitness
· Rødovre: Vi flytter træningen vestpå fra efteråret
· Workshop i baldans - stor succes!
· Hensyntagende undervisning
· Træner man seniorballet, motionsballet og Ballet Fitness i udlandet?

Vi holder sommerferie i juli og august - dog med DROP-IN om lørdagen i Sorø, som vi plejer (husk sms-tilmelding). Jeg håber at se dig til sommertræning og ellers: GOD SOMMER!

Foto: Ingrid Bugge

Romeo og Julie blev for nylig vist i Viktoria Bio i Sorø i en live transmission fra D. kgl. Teater - det var en blandet fornøjelse, forlyder det fra de fremmødte fra Sorø Balletforening - aftenen var præget af sort skærm! Til gengæld blev der online og på stedet (altså live på D. kgl. Teater) udnævnt en ny solodanserinde - læs detaljer her.

Vi skal på ekskursion til Operaen lørdag 21. maj, de tilmeldte har fået udleveret billet samt nærmere detaljer. HUSK at bestille sandwich + vand på lejla@skjoldholmdinner.dk senest 8 dage før.


Klik på programmet for at se detaljer.
Sorø: Tilmeld dig sommertræning NU

Holdoversigt sommer 2016

INTRO
Det er nu, du skal melde dig et INTRO-kursus, hvis du vil prøve motionsballet eller seniorballet. Det er 8 mødegange a 1 time, hvor du vil blive introduceret til ballettens univers af dans og træning.

Vælg mellem disse tider:
- Lørdag kl. 9.30 (start 30. april)
- Mandag kl. 17 (start 2. maj)
- Onsdag kl. 19 (start 4. maj)
 
BALLET FITNESS
Hvis du "bare" skal være i god form til sommerferien, kan du tilmelde dig Ballet Fitness. Ingen INTRO er nødvendig, det er enkle øvelser med mange "reps", der toner, styrker og giver dig sved på panden - altid med en god holdning som omdrejningspunkt.

Vælg mellem disse tider:
- Onsdag kl. 20 (start 4. maj)
- Fredag kl. 15.30 (start 13. maj)

Fortsætterhold
- SeniorBallet BALANCE II tirsdag kl. 14-15.30 (start 3. maj)
- MotionsBallet KLASSISK II (tidl. PRO) fredag kl. 16.30-18 (start 13. maj)
- MotionsBallet DROP-IN II lørdag kl. 10.30-11.30 - HUSK SMS TILMELDING!

Sommertræningen slutter med udgangen af juni, dog fortsætter DROP-IN om lørdagen sommeren over. Den nye sæson starter første uge i september med nogenlunde samme program som nu.

TILMELDING til sommertræning NU på c.neergaard@gmail.com - seneste frist for tilmelding er 27. april. Herefter udsendes en bekræftelse til alle tilmeldte.

Se priser her. Hvis du har været tilmeldt i foråret, skal du IKKE betale medlemskontingent igen. HUSK at hvis du går på 2 hold, får du det billigste hold til halv pris.

Bemærk: Alle, der tilmelder sig et fast hold, bedes påregne, at sidste mødegang kan blive skubbet en uge frem (fordi skolerne har krav på salen med kort varsel).

Se detaljer om de forskellige koncepter og find niveau-oversigt her: SBF-træning.

Hvis der er spørgsmål, kan jeg kontaktes på mobil 23 24 86 12 eller ovenstående mail. Jeg glæder mig til at se dig!

Sorø: Prøv det nye koncept Ballet Fitness

KOM I FORM SOM EN DANSER!

Ballet Fitness er for dig, der vil have fysik og kropsbevidsthed som en danser, men ikke gider lyserøde trikot, tylskørter og fimsede bevægelser.

Dansere har en helt unik kropsbevidsthed, en smuk kropsholdning, indre og ydre styrke og ikke mindst en rigtig god kondition. I Ballet Fitness træner vi ved barren med alle de sunde og opbyggende træningselementer fra ballet og med den gode kropsholdning som omdrejningspunkt.

Det er 1 times effektiv styrke- og konditionstræning, der giver sved på panden og en god følelse i kroppen. Vi glæder os til at se DIG!

Kom til GRATIS prøvetime i Ballet Fitness onsdag 27. april kl. 18.30-19.30, Skolevej 1, Sorø. Tilmeld dig her:

Tilmelding GRATIS prøvetime  
Video om Ballet Fitness
Balletsal

Hvordan får vi fat i sådan en sal? Mindre kan også gøre det ...
Rødovre: Vi flytter træningen vestpå fra efteråret

Mit seniorballet-hold i Rødovre flytter til Køge, Solrød eller deromkring, fordi alle på holdet kommer derfra og jeg selv gerne vil have lidt kortere at køre.

Det er imidlertid ikke det nemmeste i verden at finde en egnet træningssal med både barrer og spejle. Hvis du kender til en sådan sal i det pågældende område, vil jeg meget gerne høre fra dig.

Hvis vi finder et egnet sted, har jeg planer om at fortsætte med det nuværende seniorballet-hold til efteråret samt oprette et nyt Ballet Fitness-hold. Det bliver sandsynligvis torsdag eftermiddag, som nu, alt afhængig af hvilke muligheder, der byder sig, mht. træningssal.
Workshop i baldans - stor succes!

Sikke en dejlig aften med baldans! 12 damer havde stor morskab med at danse uddrag fra Prinsesse Alexandrines kvadrille - med kyndig instruktion af Berta Thomsen, som rejser land og rige rundt og underviser i baldanse (hofdanse).

Det er ikke sidste gang, at vi har haft Berta på besøg i Sorø Balletforening, tror jeg!

Berta bor privat i Sorø og underviser sidste fredag i hver måned i baldans i Slaglille Bjernede forsamlingshus (opstart til september). Vi er velkomne til at deltage, skulle jeg sige fra Berta. Det er kl. 19.30-22 med indlagt kaffepause (medbring selv kaffen). Kom parvis (gerne to damer), tilmelding ikke nødvendig. Det koster 25 kr., som betales ved fremmøde.
Hensyntagende undervisning

Efter at have undervist hensyntagende hold i flere år, må jeg konkludere, at deltagernes meget forskellige fysiske udfordringer er svære at omfatte på et almindeligt hold med mange deltagere.

Derfor har Sorø Balletforening og jeg besluttet, at hensyntagende undervisning og træning fremover henlægges til særskilte SOLO-hold, hvor 1 eller maks. 2 deltagere kan få målrettet træning.


    


Hvordan er SOLO anderledes end almindelig holdundervisning?

Hensyntagende SOLO er 1 times personlig vejledning og træning, evt. som supplement til en passiv behandlingsform (fx massage) eller som træningshjælp til øvelser, man har fået hos en behandler.

En konsultation hos en behandler levner ikke tid til selve træningen - man får en kort instruktion i nogle øvelser og bliver sendt hjem med henblik på selv at træne. Derhjemme er man måske usikker på, om man udfører øvelserne korrekt - eller værre: Man tror, man udfører øvelserne korrekt, mens de i virkeligheden (og i bedste fald) blot er tidsspilde. På SOLO-hold træner du under supervision og det har mindst to fordele: Du får rent faktisk trænet i en time og du træner korrekt.


Hvornår kan jeg træne SOLO og hvad koster det?

Sorø Balletforening har reserveret tirsdag kl. 15.30-16.30 til SOLO-hold. Pris: 400 kr. pr. time + halvårligt medlems-kontingent (hvis man ikke allerede er medlem). Tiderne bookes efter først til mølle-princippet. HUSK at du med fordel kan dele en time med en anden - så bliver det også halv pris.
Træner man seniorballet, motionsballet og Ballet Fitness i udlandet?

Ja, det gør man - og nedenfor kan du se, hvad jeg fandt på Youtube:

Video med motionsballet-hold fra New York (her blander de ballet med yoga, men det vides ikke, om de også laver konditionstræning til sidst?)

Video med seniorballet-hold fra USA (mere senior end ballet, men virkelig skøn formationsdans og en meget smuk sal)

Ballet Fitness
Jeg fandt alt og ingenting, da jeg søgte på Ballet Fitness. Meget havde ikke noget med ballet at gøre, men var blot fitness-øvelser til larmende popmusik. Andre steder brugte de slet ikke barren, men lå eller stod midt på gulvet og lavede balletagtige øvelser. Kvaliteten er meget svingende: Den bedste undervisningskvalitet (men også højeste sværhedsgrad) fandtes de steder, hvor der blev trænet til klassisk balletmusik - nok fordi det vidner om en klassisk balletbaggrund hos instruktørerne.

Ballet Fitness for mænd!
Og så faldt jeg over denne video: New York City Ballet Workout, volume 1 - netop udgivet her i april 2016 (med danske Peter Martins som speaker). Det er naturligvis topkvalitet hele vejen rundt, men træningens tekniske sværhedsgrad er høj til almindelige motionister. Underligt nok bruger de ingen barre - måske fordi videoen er lavet i et samarbejde med et lokalt fitnesscenter? Det ville utvivlsomt hjælpe almindelige motionister at støtte sig til en barre under udførelsen af de tekniske øvelser. De mandlige danseres fysik taler for sig selv: Et levende bevis på at ballettræning overgår alle andre træningsformer, hvis du vil have styrke, kondition, bevægelighed og koordination - det er intelligent fitness!

Ballet Fitness i Danmark
I min version af Ballet Fitness findes der to uundværlige elementer: Barren og klassisk musik. Formålet er, at alle skal kunne overskue den meget enkle trinsammensætning, men gerne må udfordres på udholdenhed med en stærkere krop og bedre kondition til følge.

Den sidste video er hverken seniorballet, motionsballet eller Ballet Fitness - det er til gengæld klassisk ballet i verdensklasse. Men kan du alligevel genkende nogle af bevægelserne fra din egen træning?

Video med professionel balletdanserinde i undervisningssituation
Med venlig hilsen
Charlotte de Neergaard

www.seniorballet.dk · www.motionsballet.dk · www.balletfitness.dk
Denne e-mail er sendt til dig, fordi din e-mail-adresse er på min mailingliste. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du afmelde det her eller sende en mail til c.neergaard@gmail.com