MotionsBallet Charlotte de Neergaard
NYHEDSBREV
JANUAR 2016
Kære BALLET-interesserede
 
Velkommen til et nyt år med træning i Sorø og Rødovre samt flere arrangementer i støbeskeen. Info om den ugentlige/daglige træning samt om træningstur til København (Brunch og Ballet) finder du længere nede.

I Sorø deltager Sorø Balletforening i Kyndelmisse Lysfest 23. januar med skyggeballet på Sorø Kunstmuseum. Kom og kig, hvis du har mulighed for det. Se program her.

NYT: Baldans
Onsdag 20. april kommer Berta Thomsen og afholder workshop i baldans (hofdans). Vi skal lære rækkedansen Francaise Royal, der har sin oprindelse fra 1800-tallets teater- og balletverden. Vi starter med en stangskole kl. 18.30, derefter underviser Berta kl. 19.30-20.30. Workshoppen er for alle niveau I + II. Mere info på holdene, men sæt allerede nu X i kalenderen - der er lagt op til en sjov og lærerig aften!

I maj planlægger vi en fælles teatertur til København: "Come fly away" i Operaen, enten 21. eller 28. maj kl. 14. Mere info på et senere tidspunkt.

Læs mere - klik her:
· Sorø: Vi starter på mandag 4. januar - tilmeld dig nu
· Rødovre: Torsdags-hold starter 4. februar
· Brunch og ballet lørdag 5. marts
· Emil og balletdanserne

Det skulle glæde mig at se dig til træning eller til et af de særlige arrangementer i 2016. GODT NYTÅR!

PS. Husk: Kgl. Bio med "Romeo og Julie" over hele landet 23. marts kl. 20.
Kilde: Ingrid Bugge, Balletposters

Sorø: Vi starter på mandag 4. januar - tilmeld dig nu

Program forår 2016

Nyheder/ændringer siden sidste sæson:

Mandag kl. 17-18 - niveau II
DROP-IN (stangskole + stræk). Man tilmelder sig på sms (23248612) til Charlotte senest dagen før. Vi træner, når mindst 2 har tilmeldt sig. Pris: 25 kr., som betales ved fremmøde. Man må også hjertens gerne skrive på foreningens FB-side, hvis man kommer - til inspiration for andre. Man kan desuden tilmelde sig sms-service (så får du en sms-påmindelse ca. 1-2 dage før, der er DROP-IN).

Onsdag kl. 19.30-21 - niveau I
Nyt KONDI-hold (motionsballet) - en fortsættelse af INTRO-holdet. Alle der har været på INTRO (eller har danset ballet tidligere) kan være med.

Lørdag kl. 9.30-10.30 - niveau 0
Nyt INTRO-hold for nybegyndere. Det starter først 23. januar, så vi kan nå at gøre lidt reklame/PR for holdet. Holdet er også åbent for "gamle" elever, der gerne vil have genopfrisket den grundlæggende teknik. 8 mødegange.

Læs mere om de forskellige koncepter og find niveau-oversigt her: SBF-træning


TILMELDING NU til Charlotte på c.neergaard@gmail.com.

Bemærk: Alle, der tilmelder sig et fast hold, bedes påregne, at sidste mødegang kan blive skubbet en uge frem (fordi skolerne har krav på salen med kort varsel).

Gæsteunderviser
Jeg omtalte i forrige nyhedsbrev, at jeg påtænkte at få en ekstern gæsteunderviser til Sorø en lørdag formiddag. Det nåede jeg desværre ikke i efteråret, men det er ikke glemt. I mellemtiden kan du tage med til Brunch og Ballet samt fælles træning i København - læs mere nedenfor.
Rødovre: Torsdags-hold starter 4. februar

Vi fortsætter træningen i Rødovre, men bemærk, at vi først starter 4. februar 2016.

Nye kursister er velkomne, da vi fortsætter grundtræningen med udgangspunkt i guiden "7 trin til en god holdning", som vil blive udleveret til de nye kursister. Desuden vil vi også gennemgå guiden "7 trin til en god balletholdning". INTRO-folder indeholdende denne guide vil ligeledes blive udleveret til de nye kursister.

De grundlæggende øvelser ved stangen (barren) vil kunne følges af alle og gavne alle.

Tid: Hver torsdag kl. 17-18.30 (10 mødegange)
Start: 4. februar 2016
Slut: 28. april 2016
Ingen træning flg. dage: 18/2 (efterårsferie) 17/3 og 24/3 (påske)

Tilmeld dig online her: DOF Rødovre. (NB. I DOF's online-program står der start 7. januar - det er en fejl, som DOF ikke har fået rettet endnu, vi starter først 4. februar).


Kilde: Ingrid Bugge, Balletposters (Romeo og Julie)

Brunch og ballet, Det kgl. Teater, gl. scene (Kgs. Nytorv)
Brunch og Ballet lørdag 5. marts

Da vi ikke har vores sal i Sorø 5. marts, tager vi til København for at overvære åben morgentræning med Den kongelige Ballet. Balletten er gratis, brunchen køber man selv i café August B. Alle er velkomne til at tage med og opleve (og måske genkende?) den grundlæggende ballettræning - det er meget imponerende at se de professionelle træne.

Herefter kan man fortsætte med mig til fælles træning på en københavnsk balletskole. Nærmere info om sted og pris følger senere. Dagen afsluttes med en velfortjent fælles frokost på en københavnsk café. Hvis nogen vil videre til en butik med balletsko og træningstøj, vil der være mulighed for det.

Turné-program 5. marts 2016
kl. 09.45: Vi mødes foran gl. scene, Kgs. Nytorv
Kl. 10-11.30: Morgentræning Den kgl. Ballet
Kl. ca. 12-13.30: Fælles træning på en københavnsk balletskole
kl. ca. 14: Fælles frokost på en københavnsk café

Læs her, hvad AOK skriver om Brunch og Ballet (se bort fra datoerne).Kilde: Ingrid Bugge, BalletpostersBallettræning giver motion, social kontakt, styrketræning, smidighedstræning, balancetræning og spændstighedstræning af både det indre rum og det ydre, samt kognitiv træning (trin og rytmik).

PS. Hvis det virker lidt grænseoverskridende at "danse ballet" kan du i stedet dyrke SBF-træning (Spændstighed - Bæredygtighed - Flow) - det er det samme, bare uden det fordomsfulde billede af tylskørter, lyserøde trikot og tåspidssko.
Emil og balletdanserne

Ballet giver indre styrke, fordi vi træner "det indre rum" - det er et vigtigt budskab, jeg gerne vil formidle til min elever.

Dette diskuterede jeg en aften med min mand, Søren, som også er begyndt at træne ballet og mærke den styrke, det giver. Søren, som arbejder som journalist og er uddannet filosof, har været så venlig at sætte ord på mine tanker:

For en balletdanser er der noget grundlæggende familiært ved Emil fra Lønneberg, når han nok engang er sendt i brændeskuret og sidder og snitter sine træfigurer. Emils valg i skuret står mellem at ærgre sig over at være udstødt af fællesskabet eller gøre noget andet. At sidde i skammekrogen er en ubærlig følelse, det gør man helst ikke ret længe. Heller ikke Emil.

Hvad han i stedet vælger at gøre i sin ensomhed er at bruge sit eksil som en kraft. Han tager det på sig. Han lærer at bære det ubærlige ved at se bort fra det ydre, der har bortvist ham og gå ind i sin egen verden. Hans ensomhed bliver hans styrke.

Balletdansere er også ensomme, mens vi står og træner. Også vi skal lære at gøre ensomheden til vores styrke. I vores samfund er ensomhed en fortvivlet følelse. En tilstand, vi hurtigst muligt bør komme ud af. Når befolkningsundersøgelser viser, at et stort antal danskere føler sig ensomme, så er den underforståede kur altid, at ensomheden må elimineres af andre behjertede mennesker.

Men hvis vi forstår at tage ensomheden på os ligesom Emil, bære det ubærlige, det vil sige: bære sig selv, så kan det blive vejen ud af ensomheden. Vi lærer at forstå, at det ikke er farligt at vie vores eget indre opmærksomhed. At vi faktisk på denne måde kan finde frem til vores egen indre kerne. Ved at finde og dyrke - og i bogstavelig forstand træne -  vores indre kerne kan vi få den til at stråle. Vi får udstråling. Akkurat som den dygtige ballerina på scenen på Det kongelige Teater.

En balletdansers træning handler om at gå ind i sig selv og mærke efter. Det er en ensom kamp, men når først danseren har lært at bære sig selv, så er han klar til at vise sig i ordenes bedste forstand og sole sig i publikums klapsalver. Når den ensomme opbygger indre styrke, kan han bedre vise, hvem han er. Om det så er på en scene eller i nye venners lag.

Ballet giver indre styrke - kom og dyrk den!
Med venlig hilsen
Charlotte de Neergaard

www.seniorballet.dk · www.motionsballet.dk
Denne e-mail er sendt til dig, fordi din e-mail-adresse er på min mailingliste. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du afmelde det her eller sende en mail til c.neergaard@gmail.com