MotionsBallet Charlotte de Neergaard
NYHEDSBREV
FEBRUAR 2015
Kære BALLET-interesserede
 
Den nye sæson er godt i gang og vi har flere begivenheder under forberedelse i Sorø: Workshop i moderne ballet, Balletaften og Åbent Hus. Alle er velkomne til at deltage - også selv om man ikke er medlem af Sorø Balletforening. Det er muligt at købe et gæste-medlemskab (25 kr.), hvis man kun er interesseret i et enkeltstående arrangement.

Der er nyt om "Ballet i Rødovre" og det faglige indspark handler om, at "Ballet er jo genialt" - læs hvem, der mener det, og hvorfor.

Læs mere her:

· Workshop i moderne ballet 14. marts
· Generalforsamling 19. marts
· Balletaften 15. april
· Åbent Hus 29. april (Dansens Dag)
· Ballet i Rødovre
· Ballet er jo genialt

Jeg håber at se dig til vores spændende arrangementer eller til træning og allerhelst til begge dele!

PS. Kalender-projektet holder pause pt. pga. travlhed med andre projekter.

Balletaften 15. april i Sorø

Julie Schmidt Andreasen (foto Alicia Clarke)
Workshop i moderne ballet 14. marts

Kom og prøv hvad moderne ballet er for noget lørdag 14. marts 2015 kl. 10-12, Skolevej 1, Sorø. Niveau er for begyndere, så alle kan være med. Målgruppen er motionister, men hvis du er senior, er du også velkommen, du gør bare det med, du kan. Instruktør er Julie Schmidt Andreasen. Hun arbejder som moderne danser herhjemme og i London. Se invitation her

TILMELDING - hvis du IKKE er medlem af Sorø Balletforening
Send en mail til c.neergaard@gmail.com samt overfør 100 kr. pr. deltager til foreningens konto (2300, 8981740433) senest 26.02.2015. HUSK at anføre deltagernavne.

TILMELDING - hvis du er medlem af Sorø Balletforening
Overfør 75 kr. pr. deltager til foreningens konto (2300, 8981740433) senest 26.02.2015. HUSK at anføre deltagernavne.

Mere information om moderne ballet finder du her: 2 videoklip med intro til moderne ballet og eksempel på koreografi.
Generalforsamling 19. marts

Vi afholder ordinær generalforsamling torsdag 19. marts 2015 kl. 19 - se særskilt indkaldelse, som er sendt til medlemmerne pr. mail. Denne gang lægger Ann-Mette (næstformand i foreningen) hus til.

Det bliver både en hyggelig og interessant aften, kan jeg vist godt love: Vi har noget balletfagligt under forberedelse (en video) og Ann-Mette har planer om lidt godt at spise og drikke.

HUSK at tilmelde dig til enten Charlotte eller Ann-Mette af hensyn til traktementet. Vel mødt!
  Balletaften 15. april

I år afholder vi vores balletaften i Sorø. Victoria Teatret viser LIVE TRANSMISSION af Svanesøen. Tag gerne en ven med. Læs handling og se invitation her.

Synes du det kan være svært at forstå, hvad en danseforestilling handler om? Her er nogle gode links:

Specielt for mænd: Ballet for "børger" (artikel)
Balletdansere er skuespillere: Mime og historiefortælling i ballet (artikel)
Svanesøen for begyndere: Dansere fra Royal Ballet viser mime (video engelsk)

TILMELDING - hvis du IKKE er medlem af Sorø Balletforening
Send en mail til c.neergaard@gmail.com samt overfør 464 kr. pr. deltager til foreningens konto (2300, 8981740433) senest 29.03.2015. HUSK at anføre deltagernavne.

TILMELDING - hvis du er medlem af Sorø Balletforening
Overfør 439 kr. pr. deltager til foreningens konto (2300, 8981740433) senest 29.03.2015. HUSK at anføre deltagernavne.
Åbent Hus 29. april (Dansens Dag)

Vi skulle have været med til et Dansens Dag-arrangement på Sorø Bibliotek, men desværre måtte biblioteket aflyse arrangementet pga. manglende ressourcer. Derfor indbyder vi i stedet selv til ÅBENT HUS onsdag 29. april kl. 18-19 i salen på Skolevej 1, Sorø. Det kan være en god forløber for de nye INTRO-hold i maj-juni.

Bestyrelsen vil gerne opfordre alle medlemmer til at møde op og tage godt imod nye ballet-interesserede. Og inviter gerne interesserede venner og bekendte med også. Der vil komme info i Sorø Avis, på hjemmesiden og på facebook, når vi nærmer os.
til forsiden 


Rødovre Kommunes byvåben -
ballet i Rødovre til september.
Ballet i Rødovre

På opfordring fra ballet-interesserede i Københavnsområdet oprettede vi et SeniorBallet/MotionsBallet-hold i Rødovre. Det skulle foregår hos DOF Vestegnen (Rødovre Kulturelle Aftenskole) på Højnæsvej 63 i alt 5 torsdage i ulige uger. Desværre var der ikke nok tilmeldte, så vi kunne ikke oprette holdet alligevel.

Jeg har før haft hold i flere år i Rødovre, så vi forsøger igen til september 2015, hvor holdet vil komme med i det husstandsomdelte program - samme ugedag og tid fra september til december. Jeg håber, at det vil hjælpe lidt på antallet af tilmeldinger, at det kommer til flere menneskers kendskab.
Så hvis du var én af de skuffede, der havde tilmeldt sig, håber jeg din tålmodighed holder frem til september, hvor du kan tilmelde dig igen - stadig hos DOF Vestegnen.
Ballet er jo genialt

I fortsættelse af mit forsøg på at introducere motionsballet i folkeskolen i Sorø (det er ikke lykkedes endnu) kan du her læse forskellige personers forklaring på, hvorfor ballet er så genial en træningsform.

Forskeren: Ballet styrker den visuelt-rumlige intelligens og den kropslige hukommelse og bevidsthed (læs artikel her)

Motionisten: Ballet er jo genialt, så hvorfor findes der ikke ballettræning i fitnesscentre på linje med pilates og yoga (læs artikel her)?

Instruktøren (det er undertegnede :-): Ballet er genialt, fordi det er spændstighedstræning, der giver dig alt: Holdning, kondition, styrke, smidighed, kropsbevidsthed, koncentrationsevne, selvdisciplin, musikalitet, dannelse og kultur. Eller sagt på en anden måde: Ballet er som LEGO - med de mest simple brikker skabes den største kunst.

Med de mest simple brikker skabes den største kunst
Med venlig hilsen
Charlotte de Neergaard

www.seniorballet.dk · www.motionsballet.dk
Denne e-mail er sendt til dig, fordi din e-mail-adresse er på min mailingliste. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du afmelde det her eller sende en mail til c.neergaard@gmail.com