MotionsBallet Charlotte de Neergaard
NYHEDSBREV
AUGUST 2014
Kære BALLET-interesserede
 
I dette nyhedsbrev kan du læse om:

· 7 trin til en god holdning
· Sundhedsdag på Sorø Bibliotek 30. august
· Efterårsprogram (Sorø) start 1. september - husk tilmelding!
· Kalender-projekt 2015: Fjerde foto-shoot

De 7 trin til en god holdning kan alle have glæde af, børn som voksne/seniorer, utrænede som veltrænede personer. Læs mere nedenfor.

En anden ting, som børn også ville have stor glæde af, er kompetent undervisning i dans og bevægelse (inkl. god holdning) i folkeskolen. Vi har netop fået en ny folkeskolereform, og det bliver interessant at se, om det kan give forbedringer på området. Du kan læse mere om spændende tiltag både i Danmark og udlandet her. Læs mere

En ny sæson er lige på trapperne og der er mange datoer at forholde sig til, så her kommer et overblik (Sorø):

Lørdag 23. august
Kl. 10.30-11.30: DROP-IN (sommerens sidste)
Kl. 11.30-12.30: Oplæring i de 7 trin til en god holdning

Søndag 24. august
Deadline for tilmelding/betaling af kursusgebyr til efterårsprogram

Lørdag 30. august
Kl. 10-13: Sundhedsdag Sorø Bibliotek (Sorø Museum har samtidig åbent kl. 11-16, se tekst her til højre)

Flere oplysninger om efterårsprogrammet finder du nedenfor.

Jeg glæder mig til at ser jer alle til en ny og spændende sæson!

Sorø Museum, Storgade 17. Åbent kl. 11-16, gratis entré.

Sorø Balletforening er på foranledning af Jeanette Bernholm med i udstillingen "Mit Sorø" på Sorø Museum. Udstillingen løber indtil udgangen af august.

Du kan jo kigge ind på museet, hvis du alligevel kommer til Sundhedsdag 30. august på Sorø Bibliotek.Sorø Bibliotek, Storgade 7, holder Sundhedsdag lørdag 30. august kl. 10-13.


Tak til modellerne for velvillig medvirken og tak til fotografen, Jeanette K.B. Bernholm!
7 trin til en god holdning

Hvad er en god holdning? Du har en god holdning, når du retter din krop OP (du føler dig lang) og UD (du føler dig bred) - samtidig med at du bevarer en god og afspændt balance i din krop.

Hvorfor er en god holdning vigtig? Hvis ikke du vedligeholder din gode holdning, vil du efterhånden falde mere og mere sammen i kroppen pga. tyngdekraften. Sammenfaldet vil udøve pres på hele din krop, fx nervebaner, bruskplader, ledbånd og sener. Og det giver smerte og lidelse. Det er med din krop som med din bil: Hvis du vil bevare den i lang tid, skal du investere i noget vedligehold! En god holdning giver fysisk bæredygtighed.

Hvordan opnår du en god holdning? Det gør du ved at VIDE noget om din krop og ved at TRÆNE din stabiliserende kernemuskulatur og din spændstighed. Du kan starte med de 7 trin til en god holdning. Lær dem udenad, øv dem nogle gange hver dag (fx når du alligevel venter på toget eller sidder længe ned). Det gode budskab er, at det ikke kræver særlig meget, men effekten er stor.

Du kan læse mere om bæredygtighed og spændstighed her: Læs mere Og du er velkommen til Sundhedsdag på Sorø Bibliotek 30. august, hvis du vil have personlig vejledning. Tag gerne ven/veninde, partner eller andre med.
Sundhedsdag på Sorø Bibliotek 30. august

Som nævnt vil Sorø Balletforening deltage med en stand på Sundhedsdagen 30. august kl. 10-13, hvor vi får mulighed for at udbrede kendskabet til MotionsBallet, SeniorBallet og Sorø Balletforening.

Vil du hjælpe?
Der er flere, der har meldt sig som "hjælpere" på dagen, og det er jeg rigtig glad for. Hjælpernes opgave er dels at fortælle om træningen og dels sammen med mig at give de besøgende information om god kropsholdning ud fra vejledningen 7 trin til en god holdning.

Denne vejledning vil - sammen med andet informationsmateriale - være tilgængelig på standen i form af små lommekort. Så har vi noget til uddeling, som alle kan have glæde af, og som kan danne udgangspunkt for vores budskab om sund motion, bæredygtig træning og intelligent fitness - dvs. MotionsBallet/SeniorBallet J.

For at vi skal være godt klædt på til opgaven vil der være fælles oplæring i de 7 trin til en god holdning lørdag 23. august kl. 11.30-12.30 på Skolevej 1 (der hvor vi plejer at være).

Du kan stadig nå at melde dig som hjælper ved at sende en mail til mig på c.neergaard@gmail.com eller en sms på mobil 23 24 86 12.

Jeg glæder mig til at se dig - som hjælper eller besøgende - det bliver en rigtig hyggelig og god dag, tror jeg.


Bemærk: INTRO varer kun 8 uger, dvs. til og med uge 45. Herefter starter et AFSPÆND-hold, som er en god fortsættelse af INTRO-holdet, hvis ikke man har trænet dans og bevægelse tidligere. 

Efterårsprogram (Sorø) start 1. september - husk tilmelding!

Efterårsprogram 2014

HUSK at tilmelde dig ved at overføre betaling senest søndag 24. august.

HUSK også at ...

· Du kan alternere inden for samme uge, dvs. hvis du ikke kan komme på dit faste hold en dag, er du velkommen på et af de andre inden for samme uge.

· Stangskolen vil som udgangspunkt være den samme for alle hold, så du møder ikke helt ukendte trin på et andet hold.

· Hvis du tilmelder dig 2 faste hold, må du også frit deltage på alle øvrige hold, dvs. du kan næsten komme til daglig træning.

· PRO om fredagen er forbeholdt øvede kursister, ellers er alle hold åbne for alle, der tidligere har deltaget på et hold. Helt nybegyndere skal starte med INTRO.

· DROP-IN er gratis, hvis du er tilmeldt et andet hold. Du kan tilmelde dig sms-service på mobil 23 24 86 12 eller mail, så får du en sms-påmindelse ca. 2 dage før DROP-IN.

Du kan læse alle holdbeskrivelser her Læs mere

Kalender-projekt 2015: Fjerde foto-shoot

Jeanette og jeg har fået fjerde foto i hus - denne gang et rigtigt sensommerbillede. En skøn og varm sommerdag var vi i skoven med skovalfen og det blev til stemningsfyldte billeder i Suserup Skov og i Tystrup Sø ...

 
Styling i det grønne ...
Med venlig hilsen
Charlotte de Neergaard

www.seniorballet.dk · www.motionsballet.dk
Denne e-mail er sendt til dig, fordi din e-mail-adresse er på min mailingliste. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du afmelde det her eller sende en mail til c.neergaard@gmail.com