NYHEDSBREV
MAJ 2010
Kære BALLET-interesserede

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

- Månedens ballettrin
- Musik til koreografier på holdene
- Mavemuskler
Kære TANGO-interesserede

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

- Gæsteundervisning med Andrés Sarasua i Slagelse 25/5
- Tango-musik og videoklip
- Sabine Rohde WORKSHOP i Vordingborg
Månedens ballettrin

Denne måneds ballettrin skulle du egentlig have haft i februar, men på daværende tidspunkt havde jeg desværre problemer med teknikken - så derfor får du det først nu. Til gengæld kan du så øve dig på det i den lange sommerferie, for vi tager det op igen til efteråret.

Trinnet er (igen!) inspireret at tangoens dansestil, idet det indeholder en "pivot" - dvs. en drejning på den ene forfod. I stringent ballet ville man lave drejningen "på halv tå" (dvs. i "relevè"), men i tangoen er vi nede på flad fod med hælen kun lige netop fri af gulvet, så pivotering/drejning på forfoden er mulig.

Samtidig laver vi "plié" (dvs. bøjning i knæleddet) og så har vi pludselig mulighed for at lave andre lækre ting med det andet, frie ben samtidig. Her i denne version laver det frie ben en "rond de jambe" (ækvivalenten i tango hedder "lapis").

Det var en masse ord - og det kan jo slet ikke nytte noget - ballet, tango - ja, al dans kan ikke (kun) tales om, beskrives og forklares - det skal MÆRKES, FØLES og INDKORPORERES i kroppen - så se videoen her, find et ryglæn at holde i - og kom i gang med at øve dig. God fornøjelse!
Gæsteundervisning med Andrés Sarasua i Slagelse 25/5

Er du så forudseende, at du har tilmeldt dig forårstango om tirsdagen, er der nu faldet en appelsin i din turban:

Det er lykkedes mig at få den internationale tango-stjerne Andrés Sarasua til Slagelse! Han underviser sammen med mig tirsdag 25/5 på de igangværende hold - helt uden ekstraomkostninger for de, der er tilmeldt.

Du kan også være med, selv om du ikke er tilmeldt forårstango - det koster 100 kr. pr. person/pr. hold (der er flest pladser på begynderholdet). Send en mail, hvis du kommer.

Fokus for undervisningen vil denne tirsdag være:

Fortsætterhold kl. 18.45-20.15
Improvisation - at kunne danse i alle retninger på alle tidspunkter. Hvordan du skaber din egen dans og samtidig holder danseretningen og skaber flow med de andre par på gulvet.

Begynderhold kl. 20.15-21.30
Basisteknik - hvordan du danser blødt og elegant med et minimum af energi. Fokus på forbindelsen til gulvet, projektion, vægtoverførsel.

Tak til Kreativ Oplysnings Kreds for at arrangementet kunne lade sig gøre med så kort varsel!
Musik til koreografier på holdene

SLAGELSE
På tirsdagsholdet er vi i gang med en "Bournonville-koreografi" (jeg sætter det i gåseøjne, for det er ikke Bournonville, der har koreograferet den, men "bare" mig - men stilen er Bournonville). Musikken er spillet af André Sulocki og du kan høre den her.

På fredags-holdet danser vi en tangoballet-koreografi til en skøn tango-vals "Mi Viejo Vals" sunget af Juan d'Arienzo - du kan høre den her.

Alle hold (inkl. Rødovre) laver som sidste trin altid "compliment", som det sig hør og bør i ballet. Musikken til den spilles af Kim Helweg og kan høres her.

Så ... nu kan alle komme i gang med at øve sig derhjemme - og det er godt, for vi har en lille opvisning i forbindelse med Slagelse festuge den 3. juli ca. kl. 11 på Nytorv i Slagelse .

RØDOVRE
I Rødovre er vi så småt startet på en koreografi, men vi er ikke så langt endnu, for vi er "løbet tør for plads". Det vil sige, at koreografen (det er altså mig, Charlotte :-) har komponeret nogle trin, som der ikke helt er plads til i lokalet (desværre har vi ikke så meget plads i Rødovre, som vi har i Slagelse). Hun (altså koreografen) arbejder på en løsning - måske får vi lidt mere plads engang i næste sæson. Og hvis ikke må koreografen revurdere sin koreografi (ikke nemt, når man nu synes den sidder lige i skabet ...). Vi ser tiden an og tager den op igen til efteråret.

Tango-musik og videoklip

TANGO-MUSIK
Der er flere deltagere på holdene, der har efterlyst navne og cd'er inden for tango-musik. Her er mine råd:

1) Søg på nettet efter disse navne: Carlos Di Sarli, Francisco Canaro, Juan d'Arienzo. De står alle tre for god og taktfast tangomusik, som er godt at danse til altid og specielt hvis du er begynder.

2) Køb disse cd'er eller lån dem på biblioteket:

Juan d'Arienzo: "Milonga de mis amores" (d'Arienzo synger pragtfuldt og leverer nogle skønne tangovalse)

Carlos Di Sarli: "La Gran Muneca" (den begynder med "La Cumparsita" - den mest populære tango i verden. Og desuden i den version, som vi analyserede med Charlotte Støjberg til den musikalske workshop i marts 2010 i Slagelse).

VIDEOKLIP
Erik fra mit hold i Holte har optaget nogle undervisningssituationer - egentlig bare til eget brug, men andre kan måske have glæde af dem. Her kommer i hvert fald "første afsnit", som omhandler forlæns ochos. Bær over med den utydelige tale (og "pjatteriet") - det er "live" undervisning. Min dansepartner, som altid så velvilligt assisterer i Holte, er Jens Wilhjelm. Du kan se klippet her. Tak til Erik for optagelsen!

PS. På fortsætterholdene både i Slagelse og Holte er vi videre i arbejdet: Vi fokuserer nu også på kroppens "spiral" i forlæns ochos.
Mavemuskler

Vores fokus for næste sæson kunne godt gå hen og blive mavemuskler og hvad de kan gøre for dig - læs denne gode artikel om mavemuskler.


Sabine Rohde WORKSHOP i Vordingborg

Jeg vil gerne slå et slag for Sabines workshop 24.-27. juni 2010.

Sabine er et ikon inden for tangoen - hun var med blandt pionererne, der indførte den argentinske tango til Danmark for 25 år siden. Efter at have holdt en længere pause er Sabine nu stærkt tilbage igen med fornyet inspiration og med mere gennemslagskraft end nogensinde før.

Workshoppen foregår i Sabines eget, helt nybyggede dansestudie på familiens dejlige landejendom (med islandske heste) i Øster Egesborg mellem Næstved og Vordingborg.

Sabine er et stærkt medlem af "Den Sydvestsjællandske TANGO-mafia" som arbejder ihærdigt på at give jer tangodansere mulighed for at danse tango året rundt på alle niveauer i provinsen.

Der følger nærmere program for workshoppen senere, men allerede nu kan det afsløres at ...

... Andrés Sarasua vil undervise.
... at jeg selv vil være til rådighed for mine elever alle dage.
... man kan overnatte, hvis man ønsker at deltage flere dage.
... der vil være mulighed for at købe tangosko både til damer og herrer.

Sæt allerede nu X i kalenderen 24.-27. juni – og kom og støt op om provins-tangoen. Vel mødt med danseglæde, smil og godt humør!
Med venlig hilsen
Charlotte de Neergaard
www.seniorballet.dk
www.tangoslagelse.dk
Denne e-mail er sendt til dig, fordi din e-mail-adresse er på afsenders mailingliste. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du afmelde det her.